Добър ден и честита Ви изборна победа, кметове по райони. 

...
Добър ден и честита Ви изборна победа, кметове по райони. 
Коментари Харесай

Една майка към районните кметове: Киша, лош въздух, шум и бездомни кучета

Добър ден и честита Ви изборна победа, кметове по региони. 
Ние, майките, които се оправят с родителските си отговорности в заплетените софийски квартали, най-искрено Ви желаем триумф! Как не, когато той може да улесни най-малко с мъъъъъничко нашето претрупано всекидневие на хора, отглеждащи бъдещи гласоподаватели! От партийна принадлежност не се интересуваме, тъй като сме разбрали, че разлика в партийните хрумвания няма (за справка-дебатите сред претендентите за кметове и общински съветници по всички малките екрани в последния месец). Молим Ви обаче за следните неща, с които да докажете, че си заслужава да бъдете определен още веднъж, заедно със съветниците:
- Иде зима, за Бога, брате/сестро, почиствайте тия улици! Знаете ли коя може да бъде най-новата олимпийска дисциплинираност - побутване на бебешка количка на лед/сняг/киша/смесица сред две или повече от тях. Ако не ни вярвате, елате единствено на една разходка с нас (сутрин сред 10 и 12 или следобяд сред 17 и 19, когато Ви разрешава приемното време). Успеете ли да си проправите пъртина, без да паднете нито един път, Ви черпим бира - по една от всяка от нас!
- Молим, не изпращайте хората от озеленяването да косят тревата или да събират опадалите листа с онази машина, дето издава звук като от обезумяла глутница чакали, тъкмо в часовете за разходка на децата. Сигурни сме, че сред 9 и 10 заран тази работа може да се свърши доста по-бързо и безпроблемно и за двете страни. Или мислите, че детският рев е потребен за нервите? Да не започваме с боклукчийския камион, който запушва така и така тесните и недозакърпени улички и трещи като преминаващ трен на БДЖ, но от ония старите, дето се задъхват при над 50 км/ч. Заради тоя камион една от нас 3 месеца се разхождаше единствено по 1 (една) уличка, където той не минаваше - другояче бебето ревеше от тряскането на кофите! Пробвайте 12 седмици да вървите нагоре-надолу единствено по една права от 350 метра, страхувайки се, че бебето ще се разреве всеки миг при типа и звука на боклукчийски камион - няма да Ви хареса! Поне купете нови, скърцането на спирачките му напряко ни довършва!
- Измийте ги тия улици, най-малко 2 пъти в годината, щом очевидно всеки месец ви е доста! Колко му е - пускаш малко вода, не са огромни, за 20 минути ще минете целия квартал! Деца тичат, скачат, кучета ги гонят, каруци минават, чаткат копита, майки се кръстят...Нивото на фини прахови частици във въздуха става най-малко толкоз виско, колкото в Хонг Конг. В квартала сме има-няма 2000 души, а там са... 7 милиона!
- Махнете най-накрая тия бездомни кучета, де! Знаем, че сърце не Ви дава да ги изтребите - на нас също. Но съберете ги от площадката, тъй като да видиш по какъв начин един псе, три пъти по-едър от двегодишното ти дете, му скача от горната страна, с цел да си " играят ", внезапно ти секва дъха. Е, би трябвало ли да споделям, че след няколко такива подиуми потреблението на вино измежду майчинската общественост в квартала набъбна в пъти. Колко? Не ни питайте! Уплахът изчезва постепенно, изключително когато от храстите на твоята улица постоянно ви спохожда кучешки лай (теб и детето, че и съседските деца, напряко цели семейства).
- Районен кмете и общинари, затворете го най-сетне това барче, дето сякаш е магазин за хранителни артикули, но след 9 вечер вълшебен се трансформира в механа! Децата не могат да спят от крясъци " Долу Левски! ", " Горе ЦСКА! ", " Дай по още една светла, тъмната за тази вечер! " (Кога тази вечер бе, човек, 23 часа е към този момент! " ).
- Има ли, няма ли разпоредба за повдигането на звук и мръсотията при рязане на дърва по дворовете или напряко на улицата, не знаем. Въпросът май е като с тролей номер 8 в София - сякаш съществува, пък никой не го е виждал. Ама треските, дето хвърчат от тия пишман дървари към децата, ги видяхме доста добре! Хубаво, че си отваряме очите, тъй като едно детенце потегли към електрическия трион, явно пропуснат посред тротоара от грижлив собственик, и за една численост да го включи. После ляхме патрон на майката, тя още извръща глава, като минава по тоя пусти тротоар! Като казахме тротоари...
- Направете ги до дъно! Може ли на едната страна на улицата да няма, на другата - да има?! Вярно, че сме европейци, съвременни, сиреч, но, както е споделил бай Ви Ганю: " Европейци сме ний, но все не до такава степен! " Той, прочее, дружно с Гочоолу и Дочоолу, може и на избори да Ви понаучи, в случай че имате някакви въпроси.
Надяваме се и имаме вяра в светлото бъдеще в случай че не на града или страната, най-малко на квартала! Дори единствено едно от тези претенции да извършите - ще Ви преизберем след 4 години. Но Вие, политиците, обичате пазарлъците, по тази причина Ви предлагаме договорка - направете две или повече от нещата в листата и ще бъдете областен кмет доживот! Ха, наздраве!
 
Автор: Велина Велинова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР